Huis Octaaf

Huurvoorwaarden

Foto ipv tekening op de home

Reserveren

 1. De huurder reserveert via het reservatie aanvraagformulier op de site of per mail.
  Deze manieren van reserveren zijn bindend. Door het sturen van een reservatie aanvraag, worden de algemene voorwaarden van toepassing.
 2. Elke aanvraag voor reservatie wordt door de verhuurder zo spoedig mogelijk beantwoord.
  Wanneer Huis Octaaf beschikbaar is voor de door de huurder gevraagde periode, wordt door de verhuurder een bevestigingsmail gestuurd naar de huurder.
 3. Bij deze bevestigingsmail zit de factuur ingesloten voor de door de huurder gevraagde periode van huur, met inbegrip van de huurwaarborg en de eventuele gevraagde extra’s (bed- en/ of badlinnen).
 4. De huurwaarborg bedraagt € 350 en wordt onmiddellijk na de huurperiode teruggestort, wanneer er geen schade of onzorgvuldigheden werden vastgesteld uit hoofde van de huurder en zijn medebewoners.
 5. De factuur, die de huurder vooraf ontvangt bij de bevestigingsmail, dient onmiddellijk te worden vereffend, dit om de reservatie definitief te maken, zodat de huur en de door de huurder gevraagde periode definitief worden vastgelegd.
  Zolang de factuur niet vereffend is, wordt er geacht geen huur te zijn, dit betekent dat wanneer een andere kandidaathuurder, die voor dezelfde periode, of overlappende periode, boekt en wel direct zijn of haar factuur vereffent, hij of zij die huur bevestigd zal zien, in plaats van diegene die de factuur niet onmiddellijk vereffende.
 6. Ter bevestiging van de door de huurder betaalde factuur zal de verhuurder hiervoor een mail sturen aan de huurder, met vermelding van de toegangscode tot Huis Octaaf en met de nodige uitleg. Deze code blijft geldig voor gans de afgesproken huurperiode.
 7. Bij een eventuele annulatie door de huurder wordt de huurwaarborg van € 350 teruggestort.
  De annulatiekost bedraagt de huur + eventuele voorziene extra’s.

In-/uitchecken

De woning kan betrokken worden de dag van aankomst vanaf 16 u. en dient in geval van de formule ‘weekend met 2 nachten’ verlaten te worden de dag van vertrek ten laatste om 15.00 u. In alle andere gevallen dient de woning de dag van vertrek ten laatste om 10.00 u verlaten te worden.

Huisregels

 1. In de gehele woning is roken verboden.
 2. Huisdieren zijn niet toegelaten.
 3. De woning is gelegen in een rustige omgeving, dit dient gerespecteerd te worden met inachtneming van de wettelijke bepalingen desbetreffende.
 4. De huurder en zijn medebewoners, waarvoor de huurder aansprakelijk is, dienen zich als een voorzichtig en redelijk persoon te gedragen in en rond de woning.
 5. De parkeerruimte naast de woning op de grasdallen is voorzien voor maximaal twee voertuigen.
 6. De dubbele poort dient altijd dicht en op slot te zijn, met de verticale pinnen in hun houders, ook na het binnen- en buitenrijden van één of twee voertuigen.
 7. Bij het verlaten van de woning dienen de ramen en deuren altijd dicht te zijn.
 8. Bij vertrek op het einde van de huur dient de woning bezemschoon achtergelaten te worden. Keukengerei moet gereinigd en ordelijk teruggeplaatst te worden, vaatwasser moet geledigd worden bij vertrek. De combi oven, koelkast worden door de huurder netjes en gereinigd achtergelaten. De eindschoonmaak zit inbegrepen in de huurprijs maar dan nog behoudt de eigenaar zich het recht voor om extra schoonmaakuren met de waarborg te verrekenen aan € 39/uur indien de woning in slechte staat wordt achtergelaten.
 9. Bedlinnen kan gehuurd worden aan € 15 per boxspringbed. Bij vertrek haalt de huurder de gehuurde overtrekken, kussenslopen en hoeslakens van de bedden en legt ze in de badkamer boven of beneden. Badlinnen kan ook gehuurd worden aan € 10 per persoon. Bij vertrek worden ook de gehuurde badhanddoeken en de gebruikte keukenhanddoeken in de badkamer gelegd.
 10. Normaal waterverbruik is inbegrepen in de huurprijs. Bij bovenmatig waterverbruik wordt dit afgehouden van de huurwaarborg. Het elektriciteitsverbruik wordt apart aangerekend en wordt verrekend met de huurwaarborg of, indien deze laatste niet toereikend zou zijn, via aparte factuur. Het verbruik voor het opladen van de wagen via de laadpaal op het privéterrein van Huis Octaaf wordt eveneens mee verrekend in het elektriciteitsverbruik.
 11. Afval wordt correct gesorteerd in de daarvoor voorziene vuilnisbakken in de keuken: PMD en restafval zijn gescheiden. Glas, karton en papier worden ook apart gesorteerd in de daartoe voorziene bakken in de technische ruimte.  In alle vuilnisbakken (badkamers, toiletten en keuken) worden vuilniszakken gebruikt. Bij vertrek worden alle vuilniszakken verwijderd en bij het afval in de daartoe voorziene ruimte in de tuin (achter het tuinhuis) gedeponeerd. Gelieve geen voorwerpen of substanties in de toiletten te gooien die daar niet in horen (zoals luiers, maandverbanden maar ook geen vet en voedsel)
 12. Kaarsen aansteken in de woning is niet toegelaten.
 13. Gebruik van een frietketel is niet toegelaten. Er bevindt zich een frituur in het dorp van Westouter en op de Zwarte Berg.
 14. Alle voorwerpen, aanwezig in de woning, zijn eigendom van de verhuurder. De huurder heeft gratis de beschikking over TV, internet, wasmachine, droogkast en alle andere huishoudapparaten. De huurder kan dan ook geen geldelijke of andere schadevergoeding eisen indien één van deze toestellen defect zouden zijn. De huurder wordt daarom ook vriendelijk verzocht om onmiddellijk eventuele defecten aan de verhuurder te melden. Deze laatste zal al het mogelijke doen om het defect zo snel mogelijk te herstellen.
 15. De verhuurder kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor tijdelijke onderbrekingen in stroom-, internet- of watervoorziening.
 16. Wanneer er bij aankomst iets niet in orde is of indien de huurder tijdens het verblijf schade aanricht, verwittigt hij onmiddellijk de verhuurder.
 17. Eigen elektrische apparaten van de huurder moeten technisch in orde zijn en mogen de elektrische installatie niet overbelasten.
 18. Het bewaren van vuurwerk in de woning en het ontsteken van vuurwerk in of rond de woning is ten strengste verboden.
 19. De verhuurder is gemachtigd om aan elk verblijf een einde te stellen wanneer de huurder en/ of zijn medebewoners zich duidelijk onverdraagzaam opstelt/ opstellen en/ of de leefregels en een goed nabuurschap niet naleeft/ naleven, dit zonder terugbetaling van de betaalde huurbedragen.
 20. De huurder zal in geen geval onderverhuren en is verantwoordelijk voor zijn medebewoners en hun daden.
 21. De huurder gebruikt de vakantiewoning op eigen risico. De eigenaar kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor lichamelijke letsels overkomen tijdens uw verblijf en/ of enige schade of verlies door de huurder geleden.
 22. Alvorens de woning in gebruik te nemen neemt de huurder kennis van het huishoudelijk brandreglement en van de positie van de nooduitgangen en brandblusapparaten. De verantwoordelijke van de reservatie zorgt ervoor dat de medebewoners op de hoogte worden gesteld van de noodprocedures in geval van brand. Bij de deuruitgangen is er een afdruk van de plattegrond aanwezig waarop de noodverlichting, branddetectie, brandblusapparaten en nooduitgangen staan vermeld.

Huurwaarborg

Het saldo van de huurwaarborg (€ 350 minus het elektriciteitsverbruik) wordt onmiddellijk na de huurperiode teruggestort aan de huurder, mits er geen schade noch bovenmatig waterverbruik werd vastgesteld en er aan de bovengenoemde huisregels werd voldaan.