De woning

1 de woning banner

Een uitzonderlijk concept

Grootvader Octave kocht de woning op 1 augustus 1950 en werkte die verder af in de stijl van toen.

Het was in eerste instantie een stek om op adem te komen na de Tweede Wereldoorlog, ook in afwachting van de heropbouw van de eigen woning in Ieper. Later diende het huis als het buitenverblijf van grootvader Octave en grootmoeder Paula waar ze tijdens de weekends de stad konden ’ontvluchten’, zeg maar, waar ze konden ’onthaasten’.

Toen de kleinzoon van grootvader Octave de woning in 2022 in handen kreeg, rees al snel het idee om de vakantiewoning haar oorspronkelijke glorie van de ‘fifties’ terug te geven.

Het niet-alledaags vakantiehuis ademt dan ook helemaal de jaren 50 qua sfeer, meubilair en interieur, en combineert dat op een geraffineerde manier met het moderne comfort van vandaag (isolatie, warmtepomp, airco, sanitair, retro-keukentoestellen, wifi,...). De woning straalt met verve het positivisme uit van na de Tweede Wereldoorlog, het tijdperk van nieuwe uitvindingen, van nieuwe mogelijkheden en dus van een enorme ‘joie de vivre’.

Mochten we de kans nog hebben om grootvader Octave in het huis op de koffie uit te nodigen, hij zou er zich meteen weer thuis én tegelijk op vakantie voelen.

Dat ‘thuis-op-vakantie’-gevoel met een nostalgische knipoog naar de iconische jaren 50 willen we elke bezoeker van het huis gunnen.

Huis Octaaf biedt plaats voor 6 tot 8 personen.

Huis Octaaf overzichtfotos Ekkow Photography 51

Absoluut ecologisch!

Huis Octaaf is niet alleen een vakantiehuis midden in de natuur, het is ook een absoluut ecologisch vakantieverblijf. Het huis werd in 2023 op een duurzame en milieuvriendelijke manier verbouwd. Het dak werd volledig geïsoleerd, het huis werd overal voorzien van dubbele beglazing en ingebouwde ventilatie. Het regenwater wordt opgevangen en gerecycleerd. Er werd gezorgd voor een milieuvriendelijke waterhuishouding en de installatie van een uiterst efficiënte warmtepomp. Milieubewuste gasten met een elektrische wagen kunnen gebruik maken van de voorziene laadpaal.

Het huis kent ook een duurzaam interieur. Heel wat tweedehands meubelen en decoratie vinden, na een opfrisbeurt, in Huis Octaaf een tweede thuis. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van duurzame verlichting.

Om de privacy maximaal te garanderen werden groene hagen aangeplant die het domein van Huis Octaaf helemaal omzomen. Verder maken de bomen, struiken, tuinen en bloemperken het groene idee helemaal af.

1 de woning ecologisch

Indeling woning

Leefkamer

De leefkamer dompelt je meteen onder in de jaren 50 van de vorige eeuw. Er is een grote tafel waar je gezellig kan samenzitten en ook een uitnodigend salongedeelte waar je rond de houtkachel kan genieten van een heerlijk glaasje wijn of een streekbiertje terwijl je met je huisgenoten een leuk ouderwets gezelschapsspel speelt of je waagt aan een creatief bouwsel met de aloude blokkendoos. Misschien droom je in de zetel ook gewoon even weg bij een nostalgisch album van ‘Tiny’ uit 1952…De vintage radio en platenspeler laten op de achtergrond Elvis of Cliff Richard weerklinken.

Wil je meer weten over wat er in de omgeving te beleven valt? In de leefkamer vind je alle info om van je verblijf een ware streekontdekking te maken!

1 de woning leefkamer

Keuken en tuinkamer

De retro keuken biedt alle hedendaags comfort in een vintage jasje. Je beschikt over een vaatwasser, combi-oven, koffiezet (klassiek en met cups) en een grote koelkast met vriesvak. Er is ook voldoende keukenmateriaal aanwezig (broodrooster, waterkoker, mixer, fruitpers, …). Je kan er dus met gemak zelf kokkerellen. De keuken sluit naadloos aan op de tuinkamer, waardoor je als kok ook meteen zicht hebt op de prachtige achtertuin.

De tuinkamer laat je van binnenuit in de tuin wonen. Je kan er heerlijk ontbijten in de ochtendzon of er met een goed boek, midden een groene oase, helemaal tot rust komen. In het voorjaar en in de zomer schuif je het raam van de tuinkamer open en installeer je je op het uitnodigend terras!

Keukenlinnen en een startpakket voor de vaat, koffie en thee zijn inbegrepen in de huurprijs.

1 de woning keuken tuinkamer A 1 de woning keuken tuinkamer B

3 slaapkamers

Huis Octaaf telt 3 slaapkamers op de eerste verdieping. Er zijn twee slaapkamers met telkens één tweepersoonsbed. Er is één slaapkamer met twee tweepersoonsbedden. Alle tweepersoonsbedden verbergen, onder grootmoeders sprei, een gloednieuwe  boxspringmatras, een tweepersoonsdonsdeken en comfortabele hoofdkussens. 

Als je dat wenst, kan je bedden met opgemaakt bedlinnen vragen. Je kan ook zelf je eigen bedlinnen meebrengen. De bedden hebben een afmeting van 180*200cm. 

De slaapkamers zijn voorzien van airconditioning. 

1 de woning slaapkamers

2 badkamers

Onze 2 badkamers (één op het gelijkvloers en één op de eerste verdieping) ademen de jaren 50 en toch zijn ze volledig nieuw geïnstalleerd. De badkamer is telkens voorzien van een wastafel en een ruime inloop-regendouche. Vlakbij elke badkamer is telkens, zowel op het gelijkvloers als op de eerste verdieping, een afzonderlijk toilet. 

Badlinnen kan op jouw aanvraag voorzien worden. Je kan ook zelf je eigen badlinnen meebrengen. 

Een startpakket toiletpapier, zeep, shampoo en douchegel is inbegrepen in de huurprijs.

1 de woning badkamers

Tuin en terrassen

Huis Octaaf is omringd door zowel een grote voortuin als een weidse achtertuin, telkens voorzien van een ruim terras. In de ochtendzon is het heerlijk vertoeven in de achtertuin, de namiddag- en avondzon kleuren dan weer de voortuin. De beide tuinen bieden op elk moment van de dag de kans tot zowel een verkoelend schaduw- als een verwarmend zonnebad.

De achtertuin is licht glooiend en herinnert eraan dat Huis Octaaf op een berg is gelegen. Je kan er gemakkelijk een balletje trappen en ravotten. De voortuin is mooi vlak en nodigt je dus graag uit voor een spelletje petanque of kubb!

Elk terras is voorzien van de nodige terrasmeubelen om buiten te genieten en ook te tafelen. Op beide terrassen zijn parasols ter beschikking.

1 de woning tuin terras

Privé parkeerplaatsen voor auto’s en fietsen

Op het domein van Huis Octaaf kunnen twee wagens gestald worden op de privé parkeerplaatsen, naast het huis. Deze parkeerplaatsen zijn ook voorzien van een laadpaal. Je verblijft er dus zonder laadstress! Daarnaast is er ruimte om de nodige fietsen te stallen op het privéterrein. 

In de onmiddellijke nabijheid van het huis is ook voldoende openbare parkeerruimte beschikbaar.

1 de woning parkeerplaats

Technische ruimte

In de technische ruimte kan je tijdens je verblijf gebruik maken van een wasmachine en een droogkast.

Geniet van een verblijf bij Huis Octaaf!